KategorilerANA SAYFAGAZ KAÇAĞI ALARM SİSTEMLERİHIRSIZ ALARM SİSTEMLERİSU BASKINI ALARM SİSTEMLERİYANGIN ALARM SİSTEMLERİ

Güncel Alarm Sistemleri

Alarm sistemleri günümüz dünyasında oldukça fazla önem teşkil eden sistemlerin başında gelmektedir. Yaşadığımız alanları ister ev olsun ister işyeri daha güvenilir hale getirmek ve olası yaşanacak her kötü olayın önüne geçilmesi için oldukça önemli bir sistem olmaktadır. Özellikle teknolojinin gösterdiği gelişim ve değişim sayesinde yenilenen ve daha pratik ve daha etkili sistemler gelişmektedir. Bu sistemlerin özellikleri arasında birçok madde yer almaktadır. En önemli özelliği ise kurulan şifresi sayesinde başka kişiler tarafından teşebbüs edilmesini engellemek ve oluşacak yangın gibi olumsuz olayların bildirilmesi ve önlem alınması özelliği olmaktadır.

Alarm Sistemleri Nelerdir?

Yangın, deprem ve hırsız gibi birçok olayın oluşturacağı olumsuz sonuçların önüne geçilmesini sağlayan, ev ve işyerlerini daha güvenli hale getiren sistemler alarm sistemi olmaktadır. Harici ya da dahili sirenler ile olay anında yüksek desibel olarak ses üretmekte ve yakın çevreyi uyararak potansiyel hırsızları caydırıcı etkisi mevcut olmaktadır. Bunun dışında yangın ya da su baskını, gaz alarmları sayesinde diğer tehlikelerden de uzak durmayı ve önlem almayı başarmayı alarm sistemleri sağlamaktadır. Yaşam alanlarını kişilerin gözü arkada kalmadan, gönül rahatlığı ile koruma ve huzurlu hale getirmek için alarm sistemleri oldukça fazla önem teşkil etmektedir. Gelişen teknoloji sayesinde akıllı telefon aracılığı ile güvenlik ve alarm sistemleri kontrol altına alınması ve takibinin yapılması anında bildirim verilmesi için geliştirilen birçok alarm sistemleri mevcut olmakta ve kullanımı oldukça basit olarak öne çıkmakta bu yönü ile oldukça fazla tercih edilmektedir.

Alarm Sistemleri Çeşitleri Nelerdir?

-Hırsız Alarm Sistemleri

-Acil Sağlık Alarm Sistemleri

-Yangın Alarmı Sistemleri

-Su Baskını Alarmı Sistemleri

-Panik Butonu

-Kamera Sistemleri için Alarm Sistemleri

-Ev, işyeri, okul ve hastane gibi toplu olarak kullanılan ve özel yaşam alanlarını koruyacak şekilde tasarlanan birçok alarm sistemleri çeşitleri mevcut olmaktadır.

KategorilerANA SAYFASU BASKINI ALARM SİSTEMLERİ

Su Baskını Alarm Sistemi Nedir? Nerelerde Kullanılır?

Yaşam veya çalışma alanlarınızda alınan birçok güvenlik önlemleri, yaşanması muhtemel olan büyük maddi kayıpların önüne geçmesi açısından oldukça önemlidir. Bundan dolayı iç ve dış mekânlarda kullanılan güvenlik alarm sistemleri gerek sizleri gerekse de mülkünüzü koruyabilmek adına büyük ölçüde etkili çözümler sunmaktadır.
Potansiyel güvenlik tehditleri dendiğinde pek çok insanın aklına hırsızlık veya benzer vakalar gelse de su baskını ya da yangın gibi durumlarda fazlaca yaşanmaktadır. Su baskınları gerek evler gerekse fabrikalar açısından çok büyük bir tehdit oluşturmaktadır. Bunu önleyebilmek için su baskını alarm sistemi sizleri erkenden uyaracak ve olası maddi kayıpların önünü geçmenizi sağlayacaktır. Bundan dolayı su baskını alarm sistemi ev ve iş yerleriniz için büyük önem taşımaktadır.

Su Baskını Sebepleri Nelerdir?

İç mekânlarda su baskınları, çamaşır ya da bulaşık makinesinin arızalanması, mutfak lavabosunun tıkanması veya bina tesisatınızdaki bazı boruların patlaması gibi iç sebeplerden oluşabileceği gibi üst dairenizdeki komşunuzun evinden sizin evinize gelebilecek bir sızıntı gibi dış etkenlerden dolayı da meydana gelebilmektedir.

Su Baskın Dedektörü Nedir?

Su baskınları, ev ve de iş yeri gibi iç mekânlarda fazlaca yaşanılan acil durumlardan biridir. Fakat su baskını alarm sistemi sayesinde su baskını olaylarında müdahalenin erken olması, yaşanılacak kayıp veya zararların minimum bir düzeyde tutulması açısından oldukça büyük önem taşır. Su baskın dedektörü, çeşitli sebepler dolayı meydana gelebilecek bir su baskını durumunda sizleri uyararak erken önlem alabilmenizi sağlamaktadır.

Su Baskın Dedektörü Kurulumu Nasıl Yapılır?

Su baskın dedektörünün kurulumu, bağlantı şeması sayesinde oldukça kolay ve basit olan bir güvenlik ürünüdür. Ancak bu kurulum işlemini yalnızca ilgili alanda elit hizmet sağlayan kurumlar tarafından yapılması daha doğru ve güvenli olacaktır. Tam olarak nereye takılması gerektiğine uzman kişiler ile birlikte evdeki su tesisatları detaylı bir şekilde incelenerek karar verilmelidir.

Su Baskını Alarm Sistemleri Nasıl Çalışır?

Kablolu su baskın alarm sistemi ürünlerinin çalışabilmesi için detektörü sadece tek bir konuma monte etmek yeterli olacaktır. Detektör, alt bölümünün suya temas etmesi ile uyarı verecek şekilde tasarlanmıştır. Bu sayede su baskını alarm sistemleri sayesinde erken önlem almanız kolaylaşacaktır.

KategorilerANA SAYFAGAZ KAÇAĞI ALARM SİSTEMLERİHIRSIZ ALARM SİSTEMLERİSU BASKINI ALARM SİSTEMLERİYANGIN ALARM SİSTEMLERİ

Akıllı Güvenlik Sistemi Nedir? Çeşitleri Nelerdir?

Güvenlik önemlidir. Gerek işyerleri olsun gerek de evler, mutlaka güvenli bir sisteme ihtiyaç vardır. Güvenlik kameraları gibi önlemlerin yanı sıra alarmlarda bu tarz yerlerin korunması için işe yaramaktadır. Banka gibi risk oluşturabilecek önemli yerlerin olası bir hırsız vakasına karşı korunmaları gerekmektedir. Bu nedenle, güvenlik için uygun olan hangi sistemler kullanılabilirse mutlaka kullanılmalıdır.

Akıllı Güvenlik Sistemi Nedir?

Gelişen teknoloji ile birlikte akıllı güvenlik sistemi gibi çözümlere rağbet artmıştır. Değişik kuruluşları ve insanları her türlü riskten korumak için çeşitli önlemler alınmıştır. Bu şekilde, geçmişten bugüne korunma içgüdüsü hep var olmuştur. Akıllı sistemler de gelişen teknoloji ile birlikte kendini göstermeye başlamıştır. İnsanların bir anda anlayamayacağı ya da uzaklık gibi nedenlerle erişemediği sıkıntılarda çare olan akıllı sistemler, sıkça kullanılmaya başlanmıştır.
Elektrikle birlikte gerek sesli gerek görüntülü olarak pek çok sistem ortaya icat edilmiş ve kullanılmaya başlanmıştır. Acil bir anda ses çıkararak ya da etrafa ışık vererek uyaran bu sistemler, insan hayatının kurtulmasında da işe yaramaktadır. Bu sistemler, hırsızlığın yanı sıra ani bir şekilde gerçekleşebilecek felaketler için de çözüm ortaya koymaktadırlar.

Görüntülü Akıllı Güvenlik Sistemleri Nelerdir?

Sesli ya da görüntülü olarak çalışan pek çok güvenlik sistemi bulunmaktadır. Kullanılacağı yere göre değişiklik gösteren bu sistemler, farklı özelliklere göre de ayrılmaktadırlar. Güvenlik denildiğinde akla ilk gelen sistemlerden biri kameralardır. Bu sistemler hırsızlık ya da benzeri sorunlar için çözüm yaratabilmektedirler. Kamera benzeri giriş çıkışları kontrol eden önlemler de bulunmaktadır.
Parmak izi okuyucu ya da yüz tanıma sistemi gibi güvenlikler, kalabalık bir şekilde geçiş yapan insanların kontrolünü sağlamaktadır. Aynı şekilde, termal kamera ve x-ray gibi de pek çok akıllı sistem bulunmaktadır.

Sesli Akıllı Güvenlik Sistemleri Nelerdir?

Ani gelişen olası bir sorunu önlemeye yarayan sesli sistemler için farklı pek çok alarm çeşidi bulunmaktadır. Endüstriyel ortamlarda ve işyerleri kapılarında bulunan ya da yangın gibi afetleri haber amacıyla kullanılan birçok alarm sistemi bulunmaktadır. Ayrıca, bu alarmlar arasında görüntülü olarak ışık yayanları da bulunmaktadır. Bu şekilde gürültülü ortamlarda fark edilebilirlikleri artmaktadır.

KategorilerSU BASKINI ALARM SİSTEMLERİ

Su Baskını Dedektörleri

Su baskını dedektörü, su sızıntısının önlenmesine yardımcı olmak için zamanında uyarı sağlamak gibi amaçlarla suyun varlığını tespit etmek için tasarlanmış elektronik bir cihazdır. Yaygın bir tasarım, bir zeminde düz duran ve iki kontak boyunca direnci azaltmak için suyun elektrik iletkenliğine dayanan küçük bir kablo veya cihazdan oluşur. Cihaz daha sonra, kontakları köprülemek için yeterli su varlığında ileri sinyal sağlayarak sesli bir alarm verir. Bunlar, HVAC, su boruları, drenaj boruları, otomatlar, nem alıcılar veya su depoları gibi su sızdırma potansiyeli olan herhangi bir altyapının yakınında normal olarak işgal edilmiş bir alanda kullanışlıdır.
Su kaçağı tespiti
Su sızıntısı tespiti, modern binalarda kurulu daha büyük, entegre sistemler veya potansiyel olarak zarar verici bir sızıntının erken bildiriminin yararlı olacağı değerli eserler, malzemeler veya diğer kritik varlıkları içerenler için daha yaygın olarak kullanılan bir ifadedir.
Özellikle veri merkezlerinde, ticaret alanlarında, bankalarda, arşivlerde ve diğer kritik görev altyapılarında su kaçağı tespiti bir zorunluluk haline geldi.
Su kaçağı tespit endüstrisi küçüktür ve dünya çapında faaliyet gösteren yalnızca birkaç üreticiyle uzmanlaşmıştır. Orijinal uygulama, büyük ana bilgisayar sistemleri günlerinde “bilgisayar odası” katlarının yarattığı boşlukta idi. Bunlar, genellikle 600 mm kare olan ve köşelerde kaidelerle desteklenen yapısal bir “yer karosu” etrafına dayanan modüler, yükseltilmiş bir döşeme kullanır.
Yaratılan boşluk, daha büyük bilgisayar sistemleriyle ilişkili güç, ağ ve diğer bağlantı kabloları için kolay erişim ve yönlendirme sağladı – işlemciler, sürücüler, yönlendiriciler, vb.
Ana bilgisayar bilgisayarlar da büyük miktarda ısı üretti, bu nedenle zeminin altındaki boşluk da kullanılabildi. Soğutulmuş havayı bilgisayar odası çevresinde dağıtmak için kullanılır. Bu nedenle boşluk, soğutma tesisi ile bağlantılı yoğunlaşma suyu giderleri ile birlikte içinden geçen soğutulmuş su borularına sahip olması muhtemeldi.
Buna ek olarak, tasarımcılar zemin boşluğunu banyoları, radyatörleri ve diğer tesisleri besleyen diğer ıslak hizmetleri yönlendirmek için çok uygun bir yer buldular. Bu nedenle, bir zemin boşluğu içinde meydana gelen bir sızıntı, hidrostatik basınç yüksekliği, suyun tavandan damladığının fark edileceği aşağıdaki katlara ulaştığı anlamına gelene kadar fark edilmeyecektir ya da daha endişe verici, su alanlara girecek ve güç veya ağ kablolarının konektörleri ve kısa devre nedeniyle sistem arızasına neden olacaktır.
Mevcut dijital su kaçağı tespit sistemleri, birkaç kilometre uzunluğunda karmaşık bir kablo ağı üzerinden 1 metre çözünürlük dahilinde birden fazla su sızıntısı tespit edebilir. Bu işlevsellik, eski analog tabanlı sistemlerde yaygın olan hatalı raporlamanın neden olduğu arıza süresini ve olası hasarı azaltır. Su kaçağı tespit sistemleri, Modbus gibi çoklu protokoller kullanılarak Bina Yönetim Sistemlerine entegre edilebilir. SNMP protokollerinin kullanılması sızıntı tespit sistemleri, veri merkezi ve sunucu odalarının izlenmesinden sorumlu bilgi işlem personelini bilgilendirebilir.

 

 


Pin It on Pinterest